2017. november 27., hétfő

The 300 - Boldog vagyok ennyivel

Műfaj: 300 szavas
Zsáner: fantasy
Figyelmeztetés: elvont, beteg gondolkodás
Megjegyzés: ismét valami amit kreatív írás szakkörre alkottam :"D

Alissa Ti Nunga tükörképe szemébe nézett. Tisztaságot, elkötelezettséget és bátorságot látott, elégedetten húzta ki magát. Végigsimított fehér, épphogy nem átlátszó ruháján, megigazította válláról aláhulló vörös köpenyét, még utoljára elrendezte ébenfekete fürtjeit, majd elfordult a tükörtől.
Földi testét már előkészítette, most a lelke következik. A végső simítások. Egész életében erre készült, tizenkét év során tanult és imádkozott, hogy a Hatalmas elfogadja őt.
Letérdelt a vörös vadvirágokkal díszített oltár elé, kezét térdére fektette, és meghajolt. Elmormolta az ima első szavait.
Tudta, hogy szülei büszkék lesznek rá. Az egész család híven gyakorolta vallását, de ő az első, akinek az Áldozat szerep jutott. Voltak már Térítők és Gondozók* a rokonok között, de ő a legelső, akit a Hatalmasnak ajándékoztak. Volt már, aki megkérdezte, nem haragszik-e ezért a szüleire. Nem tette. Hitt benne, hogy a Hatalmas elfogadja az áldozatát, az áldozatukat, és hitt a szülei döntésében is. Így volt helyes, a Hatalmas akarata szerint fog történni minden.
Térde kezdett megfájdulni a hosszú kuporgástól, de ezt is felajánlotta a Hatalmasnak. Hamarosan amúgy is teljesen az övé lesz.
Az ima végeztével Alissa megcsókolta az oltárt és felállt. Arcot és kezet mosott, barna arcbőrére vörössel felfestette a jelképeket.
Készen állt.
Kopogtattak az ajtón, s egy Gondozó lépett be rajta. Ő fogja elvégezni az utolsó teendőket. Arcára Alissáéhoz hasonló jeleket festett, de ruhája vörös és fekete volt, haját és tarkóját pedig a kötelező gondozói viselethez tartozó kendővel takarta el.
- Készen vagy, Alissa?
A lány határozottan bólintott. Teljes szívéből hitt. - Add meg nekem az utolsó áldást, Gondozó! - szegte fel Alissa az állát.
A Gondozó két ujját a lány homlokához érintette, elmormolta az áldás szövegét. Alissa átszellemült arccal hallgatta. Aztán felhangzott a gong szava, újra meg újra végigzengve a szobán, a templomon, az egész tájon, a Gondozó pedig kézenfogta a lányt, hogy az áldozat helyére vezesse.
Alissa Ti Nunga mosolyogva távozott.



*Gondozók voltak azok, akik a hívőket tanították és vezették, a keresztény vallás lelkipásztorainak és szerzeteseinek megfelelői.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése